dinsdag 31 maart 2009

5 Verbeterde afbeeldingen en beschrijvingen.

Voor beeldende vorming 1b, kregen we de opdracht om 5 afbeeldingen te verbeteren. Wij hebben gekozen om de goed beoordeelde afbeeldingen te verbeteren, omdat deze ook nog verbeterpunten hadden en we dan uiteindelijk 5 echt goede afbeeldingen en beschrijvingen op onze BOM hebben staan.

Verbeterde afbeelding 1: Ruimte

Atmosferisch perspectief. De achtergrond is vager dan op de voorgrond. Op de achtergrond zie je allen nog een aan tal vage lijnen in plaats van echte bomen. Hierdoor komen de mensen in het bootje goed naar voren en valt je oog gelijk op deze mensen. Je wordt niet afgeleid door andere dingen omdat de achtergrond is vervaagd en daardoor rustig is. Ook zorgt de vage achtergrond met de rustige en zachte kleuren voor een vredige sfeer, die de mensen in het bootje ook beleven.
---
Verbeterde afbeelding 2: Ruimte

Doorkijkje. Op de afbeelding zie je een kind en de moeder in een kamer staan. Het huis is vrij groot. Dit kun je zien doordat je door verschillende deuren/ruimtes heen kunt kijken. Doordat dit doorkijkje qua kleuren lichter is dan de mensen op de voorgrond, door tegenlicht worden de mensen donkerder, valt je oog op het doorkijkje achter deze mensen. Het doorkijkje creëert ruimte.
---
Verbeterde afbeelding 3: Vorm

Organische vormen. De vormen waarmee gewerkt is, zijn afgeleid van planten, dieren of mensen. Je ziet geen rechte lijnen of hoeken (geometrische vormen), behalve bij de ramen. Bij planten, dieren of mensen zul je dit ook niet tegenkomen. Bij gebouwen wordt er niet zo snel gebruik gemaakt van organische vormen.
---
Verbeterde afbeelding 4: Kleur

Warm-koud contrast. De koude blauwe kleuren op de achtergrond, en de warme rood/bruine kleuren op de voorgrond worden gebruikt om de illusie van ruimte in een 2-dimensionaal werk te creëren. Bij deze afbeelding valt je oog op de twee honden die romantisch spaghetti aan het eten zijn. Dit komt door de rustige vage achtergrond, maar vooral door het verschil in warme en koude kleuren. De achtergrond bestaat uit de koude kleuren blauw en grijs, terwijl de honden warm zijn ingekleurd met de kleuren oranje, bruin, geel en rood. Ook zijn de contourlijnen van de honden veel duidelijker dan de lijnen op de achtergrond. Ook dit zorgt ervoor dat je oog valt op de honden.
---
Verbeterde afbeelding 5: Ruimte

Afsnijding. Doordat het monster niet helemaal op het plaatje staat lijkt het buiten het kader verder te gaan, waardoor er een illusie van ruimte ontstaat. Het monster lijkt erg dicht bij de kijker te komen waardoor het een enge afbeelding wordt. Dit past bij de sfeer die dit plaatje bij de kijker moet opwekken. De koude kleuren dragen ook bij aan deze enge sfeer. Alle delen van het monster worden afgesneden omdat ze 'niet meer op het beeld passen'. Alleen de hand is volledig in beeld waardoor het lijkt alsof het monster naar je grijpt. Alles bij elkaar is deze afbeelding griezelig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten